Programok a közelben

Kiskunlacháza és környéke számos egyéb szórakozási és pihenési lehetőséget biztosít. Hozza el családját egy hosszú hétvégére, és fedezze fel a környék szépségeit!

Az alábbiakban összegyűjtöttük a lehetőségeket:

Autós rendezvények repterünkön

A Kiskunlacháza Airport területén a repülés mellett az autóversenyzés és a gyorsulás szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek! Próbálja ki magát, autóját vagy motorját Magyarország legjobb tapadású pályáján, Budapesttől mindössze félórányira, vagy vegyen részt vezetéstechnikai tréningeinken! Részletek


JetskiRed Dragon Jet-ski Park

Budapesttől 36 km-re Kiskunlacháza és Bugyi határában épült a vízi sportágakat kedvelők és pihenni vágyók paradicsoma a Red Dragon Jet-ski Park. A jet-ski versenyző tulajdonos egyik álma valósult meg amikor 2007-ben megvásárolta a korábban Csali tónak nevezett horgásztavat, hiszen már régóta álmodozott egy saját jet-ski park megépítéséről. Egy saját gondtalan edzést biztosító, korszerű, reprezentatív, barátságos hangulatos jet-ski park volt a cél, és az eredmény is az lett.

Az étteremben snack ételek, frissensültek és finom saláták készülnek a jet-skizésben, úszkálásban elfáradt vendégek részére. Legtöbbjük örömére itt sem kell elszakadniuk a jet-skitől hiszen a 2 nagyméretű kijelzőn élvezhetik korábbi versenyek felvételeit. Ezek után egy frissen őrölt forró feketekávéval, vagy egyéb kávékülönlegességekkel felfrissíthetik magukat, és máris nyomás a víz. A hely szálláslehetőséget is biztosít vendégeinek.

LovaglásLupo Lovas Club

A Lupo Lovas Club Budapesttől 45km-re, Apaj község határában a Kiskunsági Nemzeti Park területén lévő lovarda, hagyományos módon, vályogtéglából épült parasztház, faházak és sátortábor.Tavasztól őszig 20 fő, télen 10 fő kényelmes elhelyezésére alkalmas a tanya.

Lovardában lehetőség van kempingezésre. A szabadidő játékos eltöltéséhez a társasjátékok, tollaslabda, ugrókötél, focilabda, homokozó, kerékpár és quad ad lehetőséget.

Elsajátíthatja a western vagy az angol lovaglást. Kipróbálhatja a lasszózást és a pónifogatot. Versenylovakkal ugrathat akadálypályánkon. Maratonkocsival és hintóval is kipróbálhatja tudását a lovardában vagy akár a Kiskunsági Nemzeti Parkban.

Web: www.lupolovasclub.hu

Kiskunsági Nemzeti Park

Az 1975 január 1-jén alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi. A nemzeti park értékes területei a Duna-völgy szikes pusztái, tavai, a Duna-Tisza közi homokhátság homokbuckái, homokos pusztái, mocsarai, az Alsó-Tiszavidék holtágai és ártéri erdői, a Bácska homokbuckái és dunavölgyi löszpartjai.

Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánította. Vizes élőhelyei a Ramsari egyezmény hatálya alá tartoznak és fokozottan védettek. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága Kecskeméten található.

Web: www.knp.nemzetipark.gov.hu

Ráckevei DunaágRáckevei Duna-ág – horgászat

A környék Magyarország egyik legkedveltebb horgászati régiója.
A Ráckevei (Soroksári) Dunaági Horgász Szövetség (továbbiakban: RDHSZ) a Ráckevei Duna-ágés mellékvizeinek halászati hasznosítója.
Minden horgászattal kapcsolatos információ megtalálható az alábbi honlapon: www.rdhsz.hu